Terugblik Bronk 2017

Als Jonkheid kijken we terug op een geslaagde bronk. Hoewel de weermannen niet veel goeds voorspelde, hebben wij toch een zonovergoten bronk gevierd.

De week van de voorbereiding stond in het teken van het maken van groenslingers, het poetsen van de bogen en het vouwen van roosjes. De lage opkomst van de leden viel tegen, waardoor er door een kleine groep veel werk verricht moest worden.

Op de zaterdag zat het weer niet mee, waardoor in de stromende regen de bogen geplaatst  diende te worden. Door de gastvrijheid van de nieuwe kastelein Hanjo konden we tijdens het werk even opdrogen, waarvoor dank. ’s Avonds werd kapitein Danny Roebroeks officieel geïnstalleerd. Middels een stoet met de Fanfare en Schutterij werd er naar de kerk gelopen voor de Jonkheidsmis. Na de mis werd de bronk officieel geopend en kon het kapiteinsfeest beginnen.

Op de zondag werd de processie gelopen. Opvallend was het grote aantal deelnemers en de rijk versierde straten. Ongelooflijk hoeveel tijd en moeite de dorpsbewoners in de versieringen gestoken hebben. De maandag en dinsdag hebben wij als Jonkheid geen taken meer gehad. Wel zijn we naar het koningmeisteken en naar het ‘poal hawwe’ gegaan om zo samen met de nieuwe koning van de Schutterij Joszé Volders de bronk te vieren.

Onze laatste taak van de bronk was het opruimen op woensdag. In een rap tempo hebben we alles opgeruimd, waardoor de bronk er toch echt op zit. Als Jonkheid willen wij iedereen bedanken die de afgelopen bronk zijn steentje bijgedragen heeft om er weer een fantastisch feest van te maken. De foto’s komen zo snel mogelijk op de website te staan, zodat we ons weer kunnen verheugen op de volgende bronk.