Programma Bronk 2018

Over een paar weken is het zover: ‘broonk in segietere’. Deze periode is voor ons als vereniging het hoogtepunt van het jaar. Vol spanning wachten we af wie dit jaar onze vereniging voorop gaat als Kapitein der Jonkheid. Op zondag 3 juni zal het lot bepalen wie dit jaar onze vereniging voor zal gaan tijdens de processie naar Libeek en Moerslag.

Maandag 4 en dinsdag 5 juni zullen onze leden vervolgens langs de deuren gaan om polfergeld op te halen. Zonder het polfergeld kunnen wij de Bronk niet organiseren, het is dus cruciaal voor het behoud van onze traditie. Wij zullen rond 7 uur langs de deuren gaan.

In de week van de Bronk zullen wij als Jonkheid de versieringen rondom de kerk maken, bogen poetsen en opzetten. Op deze manier proberen wij ieder jaar de processie op een mooie maar toch ingetogen manier te versieren.

De Bronk wordt geopend door de Kapitein op het Kapiteinsfeest dat op zaterdag 16 juni om 20:30 in de Dorpstraat plaats zal vinden. Iedereen is van harte uitgenodigd om samen de Bronk te openen. Voor een compleet overzicht van de activiteiten gedurende de Bronk verwijzen wij naar de Bronkfolder, die in de week van de Bronk door onze leden wordt rondgebracht.