Chauffeur breekt bogen af in de Eindstraat

Na de heroprichting van de Jonkheid in 1975 werden bogen geleend in Sibbe, Eijsden en Breust. Een keer lukte het toenmalig kapitein en voorzitter Sjeng Pittie om de spiksplinternieuwe bogen van Breust, die twee weken eerder waren ingewijd, te leen te krijgen. De buurtvereniging van Breust drong er met klem op aan ervoor te zorgen dat de bogen ongeschonden zouden terugkeren.

Tijdens de processie stonden de bogen fraai te pronken langs de route en afgesproken was de bogen zondagmiddag op te ruimen. Echter voordat het exemplaar aan de ingang van Eindstraat kon worden afgebroken, had een vrachtwagen dat klusje al opgeknapt. De chauffeur, die een beetje pissig was dat hij zijn wagen nergens kon parkeren en persé de Eindstraat in wilde rijden, had met zijn te hoge voertuig de boog letterlijk van zijn sokkel gereden. Het was voor de toenmalige bestuursleden in elk geval geen pretje om de gehavende boog in Breust terug te bezorgen!