Spartan Race 2018

Zaterdag 27 oktober werd op het Eiland van Maurik de Spartan Race georganiseerd. Deze race wordt gekenmerkt door de brute omstandigheden en obstakels die de deelnemers moeten overwinnen. De koude temperatuur van het water maakte het een ware uitputtingsslag.

Onze vereniging werd door oud-bestuurslid Sander Custers benaderd om 20 vrijwilligers te leveren ter ondersteuning van het evenement. Hier stond een mooie vergoeding tegenover. Met veel moeite wisten we de 20 vrijwilligers bijeen te krijgen. Om half 5 ’s morgens werd er verzameld op het kermisterrein om richting de Geusselt te rijden, waar we met een bus naar Maurik werden gebracht. Eenmaal aangekomen op de locatie werden de vrijwilligers over een aantal posten verdeeld. Zo waren wij verantwoordelijk voor de garderobe, toezicht bij een aantal obstakels, het uitdelen van drinken en eten langs het parcours en het uit het water halen van onderkoelde atleten. Het was een lange dag voor de aanwezigen maar er werd goed gewerkt en er was ruimte voor de nodige ‘aw kloete’. Om half 8 ’s avonds werden we met de bus terug naar het zuiden gebracht, waar we de dag hebben afgesloten bij Hans.

Namens het bestuur willen we iedereen bedanken die heeft meegeholpen op de Spartan Race. Dankzij jullie inzet hebben we een fantastisch bedrag opgehaald. Tevens willen we Monique, Renée, Gerda en Elly bedanken dat zij voor onze vereniging hebben willen werken. Het is bizar dat we in een vereniging met bijna 100 actieve leden mensen van buiten de vereniging moeten vragen om te werken. Als laatste willen we Sander bedanken voor de kans die we hebben gekregen om op de Spartan Race te werken.

Spartans, OOORAHH!