Vooruitblik Bronk 2019

Het verenigingsjaar van Jonkheid Sint Geertruid is officieel gestart tijdens het paasweekend. Op witte donderdag is de jaarlijks algemene ledenvergadering gehouden, waarbij er werd teruggeblikt op het afgelopen verenigingsjaar en vooruit is gekeken naar de komende Bronk. Tevens heeft er een verandering binnen het bestuur plaatsgevonden. Dave Broers is de nieuwe penningmeester en neemt de taken van Danny Roebroeks over, die als algemene bestuurslid verder zal gaan. Daarnaast heeft het bestuur aangegeven dat er wordt gekeken naar de toekomst van de ‘segieterse broonk’ en de rol van de Jonkheid hierin. Het bestuur staat open voor ideeën en suggesties van zowel leden als niet-leden van de Jonkheid over de toekomst van de Bronk. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

De komende weken wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de Bronk. De Bronk vindt plaats van 6 tot en met 9 juli met als route Bruisterbosch/Herkenrade. Het proces voorafgaand aan de Bronk is voor velen niet zichtbaar, maar voor het bestuur en de leden gaat er veel tijd in zitten. Afgelopen weken zijn de kamers van de Roomshooting Crew gecontroleerd door een groep leden, met als doel de veiligheid van de omstanders van de Bronk te waarborgen. De controle is positief verlopen, wat betekent dat de mannen van de Roomshooting Crew ook dit jaar weer veilig kunnen schieten.

Naast het controleren van de kamers staat het controleren van de bogen, het regelen van buffetten en drank voor de drankpunten, het regelen van tractoren en karren voor het vervoer van de bogen en toebehoren, het snoeien van het groen en het controleren en vervangen van materiaal dat nodig is tijdens de Bronk op het programma. De commissie materiaal neemt een groot deel van de voorbereiding voor haar rekening. Tevens coördineren zij het opbouwen tijdens de voorbereidingsweek van de Bronk. Al met al een drukke, maar leuke periode voor het bestuur, de commissies en de leden.

Een Bronk zonder kapitein is geen Bronk. De termijn voor het opgeven voor het kapiteinschap is geopend en de kapiteinscommissie draait op volle toeren. Contact opnemen met potentiële kandidaten, uitleg geven over de verplichtingen die aan het kapiteinschap zijn verbonden maar vooral de potentiële kapiteins enthousiast maken voor de Bronk, behoren tot de taken van de kapiteinscommissie. En als de kapitein eenmaal bekend is gemaakt tijdens de kapiteinsverkiezing op zondag 23 juni 2019, is de commissie verantwoordelijk voor het begeleiden en helpen van de kapitein gedurende de Bronkdagen, zodat deze optimaal kan genieten van deze unieke periode.

De Bronk in Sint Geertruid lijkt vanzelfsprekend, maar er is een hoop werk dat voorafgaand aan de Bronk wordt verzet door het bestuur en de leden van verschillende commissies. Allemaal met een doel, ‘un sjoene en sjieke segieterse Broonk’ te organiseren voor de mensen van het dorp. Nog ongeveer 7 weken wachten en dan is het weer zover. Wij hebben er zin in, hopelijk u ook!