Vanwege de coronamaatregelen¬† hebben we de Bronk naar september verplaatst. De gedachte hierachter was dat in september wellicht de coronamaatregelen dermate versoepeld zijn, dat we een ‘normale’ Bronk kunnen vieren.

Op maandag 9 augustus zijn wij uitgenodigd bij de gemeente Eijsden-Margraten om te praten over de regels waaraan wij als organiserende vereniging moeten voldoen om de Bronk door te laten gaan. Na dit gesprek hebben we met het bestuur bij elkaar gezeten om te overleggen of we met alle maatregelen een Bronk moeten organiseren. We hebben de persconferentie van vrijdag 13 augustus afgewacht om te horen of er versoepelingen in de maak zijn, de versoepelingen komen echter te laat.

Inmiddels hebben we met de Fanfare, Schutterij en het Kerkbestuur gesproken over het doorgaan van de Bronk. Helaas komen we tot de gezamenlijk conclusie dat de Bronk dit jaar niet door kan gaan. We vinden het jammer dat het toch niet gaat lukken om een mooie Bronk te organiseren, maar alle maatregelen en beperkingen doen afbreuk aan onze mooie traditie. Dit betekent uiteraard dat de Kapiteinsverkiezing, ophalen Polfergeld, opening Bronk en de voorbereidingen niet door zullen gaan.

Als bestuur gaan we op korte termijn bij elkaar zitten om te kijken wat mogelijk is voor de najaarskermis. We hebben door het afgelasten van de Bronk besloten om de najaarskermis naar het originele weekend te verplaatsen (8 t/m 10 oktober). Meer informatie volgt snel